Gyengénlátó Változat

Hírmondó-Föld napja a Múzeumban

1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban John McConnell felvetette a „Föld napjának” alapgondolatát. Magyarországon 1990 óta tartjuk meg ezt a szép emlék, vagy inkább emlékeztető napot.

föld napja 2024 (3).jpg

Idén április 20-án szombaton az Erdészeti Múzeumban egy teljes napig szinte minden az élhető világ megőrzéséről a természeti környezetünk óvásáról szólt. Ebben a kezdeményezésben a soproni STKH nagyvonalú és önzetlen segítségére számíthattunk. Láng Tamás az STKH Sopron és térsége nonprofit Kft. kommunikációs szakembere kitűnő PPT előadásában ismertette világunk aggasztó állapotát és a probléma kiváltó okait. A minden korosztályt felölelő, figyelmes hallgatóságnak módja volt megismerni a kívánt személyes viselkedésmintákat a hulladék kezelés terén. Bepillantást nyerhettünk a kommunális hulladékkezelés és gazdálkodás mindennapjaiba.

 

föld napja 2024 (48).JPG

A kapualjban és Melinda teremben lehetőség volt tovább tájékozódni a kihelyezett ismeretterjesztő anyagokból és rácsodálkozni a mélyen elgondolkoztató, tematikailag ide tartozó rajzokra. Kipróbálható volt a hulladékválogatást modelláló válogató szalag, ami ugyancsak az STKH által biztosított szemléltető eszköz.

föld napja 2024 (5) másolata.jpg

föld napja 2024 (23).jpg

föld napja 2024 (24) másolata.jpg

A múzeum munkatársai pedig az érkező családok legkisebbeit várták különféle ötletes játékkal. Alkalom volt „Fű-fejet” alakítani PET palackból, kavicsot festeni, hűtőmágnest készíteni és játékos keretek között kiválogatni a megfelelő válaszokat a környezetvédelem terén felmerülő kérdésekre. Szép és hasznos napot tölthettünk együtt szombaton, ám az igazi jó hír, hogy  a kiállítás és a válogató szalag még egy ideig a múzeumban marad, mintegy emlékeztetve minden látogatót, hogy tulajdonképpen minden napunk a FÖLD NAPJA!

föld napja 2024 (39).JPG

föld napja 2024 (1).jpg

föld napja 2024 (30).jpg

föld napja 2024 (4).jpg

föld napja 2024 (27).jpg

föld napja 2024 (41).JPG

föld napja 2024 (28).jpg

föld napja 2024 (32).jpg

 

Cikk nyomtatása E-mail