Gyengénlátó Változat

IDŐSZAKOS KIÁLLÍTÁSOK

Az Illusztrátorok illusztris társaságának kiállításai

Bővebben

 

A soproni Erdészeti Múzeum a tavalyi évben soha nem látott méretű képzőművészeti tárlat sorozattal zárta az évet. A három, tematikailag összetartozó kiállítás nagy érdeklődésnek örvendett az év utolsó hónapjaiban. Az Illusztrátorok Illusztris Társasága által kiállított festmények és grafikák a múzeum földszinti „Melinda” termében láthatók. A Dr. Kőhalmy Tamás által írt „Tizenkét holdtölte” című könyv illusztrációi a lépcsőházban és a „Kváderes” első emeleti teremben, Kőhalmy Tamás festőművész alkotásai pedig az első emeleti díszteremben és térkép teremben tekinthetők meg.

 A műalkotások száma meghaladja a másfél százat, ami nem csak az Erdészeti Múzeum, de Sopron város kiállításainak történetében is kiemelkedően bőséges kínálat.

A 2023. év végi látogatói érdeklődés és figyelem, a 2024 évben is határozottan érzékelhető. ezért a múzeum 2024 márciusáig zavartalanul biztosítja a kiállítások megtekinthetőségét.  

A Soproni Egyetem és a múzeum szakemberei szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki fogékony a természet őszinte és bensőséges kapcsolatának művészi megfogalmazásaira.  

  Nyitvatartás a téli időszakban hétfőtől vasárnapig 10-16 óráig.

Az Erdészeti Múzeum folyamatosan várja az iskolás és óvodás csoportokat múzeumpedagógiai foglalkozásaira is. Ezekről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak:

 

https://muzeum.uni-sopron.hu/-foglalkozasok

MADÁCH IMRE:AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Új színházi díszlettervezési kiállítás nyílt „Madácsh Imre: Az ember tragédiája” címmel a Melinda teremben.

plakát 2.jpg

 

Tovább

Tizenkét Holdtölte

12_0.jpg

Édesapám halála után, kerek húsz esztendővel a Tanulmányi Erdőgazdaság elhatározásából kerülhetett újból kiadásra a Tizenkét holdtölte. Ezzel a megható gesztussal az erdőgazdaság vezérigazgatója Dr. Sándor Gyula úr, segített apám emlékének megőrzésében, folytatva azt a nemes elhatározást és egyben kijelölt irányt melyet a korábbi vezetőség a Kőhalmy Vadászati Múzeum megalapításával elkezdett.

Tovább

Természetes gondolatok

IMG_20231120_133355.jpg

Az Illusztrátorok illusztris társaságának új időszakos kiállítás nyílt a Melinda teremben "Természetes gondolatok" címmel.

Tovább