Gyengénlátó Változat

Bővebben

 

A soproni Erdészeti Múzeum a tavalyi évben soha nem látott méretű képzőművészeti tárlat sorozattal zárta az évet. A három, tematikailag összetartozó kiállítás nagy érdeklődésnek örvendett az év utolsó hónapjaiban. Az Illusztrátorok Illusztris Társasága által kiállított festmények és grafikák a múzeum földszinti „Melinda” termében láthatók. A Dr. Kőhalmy Tamás által írt „Tizenkét holdtölte” című könyv illusztrációi a lépcsőházban és a „Kváderes” első emeleti teremben, Kőhalmy Tamás festőművész alkotásai pedig az első emeleti díszteremben és térkép teremben tekinthetők meg.

 A műalkotások száma meghaladja a másfél százat, ami nem csak az Erdészeti Múzeum, de Sopron város kiállításainak történetében is kiemelkedően bőséges kínálat.

A 2023. év végi látogatói érdeklődés és figyelem, a 2024 évben is határozottan érzékelhető. ezért a múzeum 2024 márciusáig zavartalanul biztosítja a kiállítások megtekinthetőségét.  

A Soproni Egyetem és a múzeum szakemberei szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki fogékony a természet őszinte és bensőséges kapcsolatának művészi megfogalmazásaira.  

  Nyitvatartás a téli időszakban hétfőtől vasárnapig 10-16 óráig.

Az Erdészeti Múzeum folyamatosan várja az iskolás és óvodás csoportokat múzeumpedagógiai foglalkozásaira is. Ezekről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak:

 

https://muzeum.uni-sopron.hu/-foglalkozasok

MADÁCH IMRE:AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Új színházi díszlettervezési kiállítás nyílt „Madácsh Imre: Az ember tragédiája” címmel a Melinda teremben.

plakát 2.jpg

 

Az új kiállítási profilnak köszönhetően korábban nem látott műfajjal gazdagodott a tárlatok eddig is színes sora. A SOE Faipari mérnöki és Kreatív ipari kar hallgatói Tóth Kázmér tanár úr (aki egyben az Erdészeti Múzeum igazgatója) irányításával megtervezték és mellérendelt dokumentáció magyarázatával együtt kiállították, Madách Imre, Az ember tragédiája c. művének színházi látványterveit. A rendkívül látványos és sziporkázóan ötletgazdag terveket, megvilágított makettek formájában tekinthetjük meg. Elénk tárulnak a tragédia színei a paradicsomtól az utolsó jégmezőig. A kiállító hallgatók olyan remek munkát végeztek, hogy komoly elhatározás ébred a látogatóban a mű újbóli elolvasására. Az átgondolt és professzionális igénnyel elkészített makettek, Madách erőteljes üzenetét hitelesen közvetítik a szemlélőnek.  A kiállítást Prof. Dr. Magoss Endre a kar dékánja és Prof. Dr. Markó Balázs intézetigazgató nyitotta meg, bemutatva a kar munkáját, méltatva az alkotókat és az oktatót, valamint köszöntve a szép számmal megjelent közönséget. Az időszakos kiállítás 2024 augusztus 31-ig tekinthető meg.

Tanár: Tóth Kázmér

A Soproni Egyetem Kreatívipari Intézeténak hallgatói:

Szebeni-Szabó Mózes Botond - Gömöri Fanni - Holchauser Dorka - Pápa Ivett - Rachev Zoé - Vig Viola - Zalán Lilla Viola - Szarka Benedek Gellért - Toldi Virág - Ignác Nóra - Szennyai Zalán - Szabó Eliza - Nagy Bogáta - Lantos Nikolett

235.jpg

6.jpg5.jpg

373.jpg

 

 

 

 

 

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek