Gyengénlátó Változat

Bővebben

 

A soproni Erdészeti Múzeum a tavalyi évben soha nem látott méretű képzőművészeti tárlat sorozattal zárta az évet. A három, tematikailag összetartozó kiállítás nagy érdeklődésnek örvendett az év utolsó hónapjaiban. Az Illusztrátorok Illusztris Társasága által kiállított festmények és grafikák a múzeum földszinti „Melinda” termében láthatók. A Dr. Kőhalmy Tamás által írt „Tizenkét holdtölte” című könyv illusztrációi a lépcsőházban és a „Kváderes” első emeleti teremben, Kőhalmy Tamás festőművész alkotásai pedig az első emeleti díszteremben és térkép teremben tekinthetők meg.

 A műalkotások száma meghaladja a másfél százat, ami nem csak az Erdészeti Múzeum, de Sopron város kiállításainak történetében is kiemelkedően bőséges kínálat.

A 2023. év végi látogatói érdeklődés és figyelem, a 2024 évben is határozottan érzékelhető. ezért a múzeum 2024 márciusáig zavartalanul biztosítja a kiállítások megtekinthetőségét.  

A Soproni Egyetem és a múzeum szakemberei szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki fogékony a természet őszinte és bensőséges kapcsolatának művészi megfogalmazásaira.  

  Nyitvatartás a téli időszakban hétfőtől vasárnapig 10-16 óráig.

Az Erdészeti Múzeum folyamatosan várja az iskolás és óvodás csoportokat múzeumpedagógiai foglalkozásaira is. Ezekről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak:

 

https://muzeum.uni-sopron.hu/-foglalkozasok

Tizenkét Holdtölte

12_0.jpg

Édesapám halála után, kerek húsz esztendővel a Tanulmányi Erdőgazdaság elhatározásából kerülhetett újból kiadásra a Tizenkét holdtölte. Ezzel a megható gesztussal az erdőgazdaság vezérigazgatója Dr. Sándor Gyula úr, segített apám emlékének megőrzésében, folytatva azt a nemes elhatározást és egyben kijelölt irányt melyet a korábbi vezetőség a Kőhalmy Vadászati Múzeum megalapításával elkezdett.

Szokatlan, hogy egy könyv illusztrátora szót kér a munkáival díszített kiadvány kapcsán. Azonban a könyv, melynek az illusztrációit Ön a Soproni Erdészeti Múzeumban megtekintheti, egy különleges irodalmi termék. Nem hétköznapi abban az értelemben, hogy a szerző, édesapám az általa megélt tartalmas és szakmai tapasztalatokban különösen gazdag életútjának élményeit osztja meg velünk, a rá nagyon is jellemző könnyed, anekdotázó stílusban. Történeteiben az ember legalább olyan fontos, mint a szeretett erdei és a bennük élő vadvilág. Az írásban rögzített anekdoták, olyanok akár egy káprázatos időintervallumot felölelő életmozaik, vagy inkább patchwork takaró, amelynek foltjai egyenként is elbűvölőek. Ám ha egységben szemléljük, átöleljük vagy magunkra húzzuk őket akkor átmelegítik a lelkünket akár egy remek takaró. Alkotásaim sokszínű játékosságával igyekeztem az írások könnyed hangulatához idomulni.

12_1.jpg

Kérem olyan szeretettel szemléljék a festményeimet amilyen szeretettel azokat készítettem. Töltsenek maguknak egy kupica diópálinkát és bátran burkolóddzanak be a Tizenkét holdtölte patchwork takarójának melegébe.

Köszönettel, Kőhalmy Tamás

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó tartalmak