Gyengénlátó Változat

Hírmondó-Nyílt nap a Soproni Egyetem hallgatóival

Felvállaltan kapcsolatteremtő szándékkal, 2024 április 13-án került megrendezésre az első selmeci-soproni diákhagyományokat ismertetető nyílt nap.

172.jfif

A rendezvény ötlete az egyetemi hagyományokat tisztelő, azokban élő hallgatók és az Erdészeti Múzeum munkatársainak fejéből pattant ki. Legendás történetek tanúsága szerint, az egykoron Sopron városával szerves kapcsolatban lévő egyetemi diákság a város polgáraival együtt élte meg az átörökített selmeci tradíciókat. Ezeknek a boldog időknek az emlékét kívánja visszaidézni és egyben feléleszteni a nyílt nap.

3.jfif

A kezdeményezés vitathatatlanul sikeres volt. Nagyszámú érdeklődő tisztelte meg jelenlétével a professzionális felkészültséggel megrendezett eseményt. A hallgatók, önálló szervezésben szekcionálva mutatták be az egykori akadémia bányász-, erdész- és a mai egyetem kiterjedt szokásrendjét. Most ők álltak a jelképes katedrán és adták át széleskörű ismereteiket. Felkészültségük és udvarias magyarázataik osztatlan elismerést arattak az kérdezősködők soraiban. Láthattunk Walden és folt bemutatót, relikviák bemutatóját, hattyú tollazást, játékos ezüst tallér keresést, és természetesen nóta ismertetést. Minden „állomáshelyen” pecséttel igazolták a figyelmes megjelenést. A fel-felcsendülő egyetemi nótákat pedig élvezettel hallgatták a minden korosztályból érkező látogatók.

2.jfif

5.JPG

 

8.JPG

792.jfif

12.JPG

9.JPG

Aki egy cseppet elfáradt, annak a szakestélyek tradicionális eledele a hagyományos lilahagymás zsíroskenyér és hűvös fröccs, vagy ásványvíz adhatott erőt.

91c6f179-33ba-4649-bc37-3890b655fce5.jfif

Lehetőség volt továbbá az első emeleti nagyteremben megtekinteni a soproni diákhagyományok alapján 1979-ben készült Krampampuli című kisfilmet.

A rendezvény rendkívül határozott koordinátora Soós Dorina a. Csicsergő negyedéves természetvédelmi mérnök hallgató volt. Ám pontosan a selmeci bajtársiasság tanít bennünket arra, hogy a sikert csak vállvetve lehet elérni. A kivitelezés elsőrangú munkáját segítette:

Kovács Kolozs a. Brekettyés

Ágoston Álmos Pál a. Előkelő zacc

Cselédes Csongor a. EnergiKUSCH!!!

Miklós Viktória a. cserfes kis FalÁNK

Nagy Ábel a. Lüke

Artner Ádám a. TOTÁLon felEKSező

Golnerits Máté a. SÖRtelmEs játéKoS a. Sankó

Varga Zoltán a. Hólyag

Benke Norbert a. TudásÉHES mérlegképes

Hanzséros Olivér a. EKScel

Lantos Avar Tamás a. Polihisztor

Horváth Alexandra a. Égivándor

Dencs Márton Tibor a. Faragatlan Favicc

Onofer Gergő a. Halogém

Csaba Dani a. Rokker

Marosvölgyi Nóra a. AVI

Pintér Attila a. Paganini

Ragadics Péter a. Kicsi Loggery

Köszönet és elismerés a remek, önként vállat szolgálatért.

 

 

Cikk nyomtatása E-mail