Gyengénlátó Változat

SopronJólFest 2024

Május 11-én az Erdészeti Múzeum terei megnyíltak és otthont adtak a festészet és a grafika művelőinek és az érdeklődő közönségnek.

Sopron jól fest csapat 2024.JPG

Rendkívüli alkotások születését lehetett nyomon követni az első ecsetvonástól kezdve. Az alkotóművészek természetesen beavatták a kíváncsi nézőket az alkotás technikai folyamataiba és rejtett titkaiba. Bárki végig kísérhette egy hatalmas graffiti (Nagy Tamás) megszületését, sőt maga is kipróbálhatta a festékszóró kezelését. 

 

graffiti3.JPG

Bepillanthattunk az aprólékos gonddal készülő grafikai (Kovács Tibor) ábrázolás világába, de a pasztell (Nagy Zsuzsa), akvarell (Kiss Margit) és különböző olajfestési technikák is bemutatásra kerültek a szakavatott művészek (Iván István, Horváth Áron, Kőhalmy Tamás) segítségével.

1988.jpg

2006.jpg

1993.jpg

Megkísérelhető volt a modell utáni alkotás a múzeum udvarán a függőkertben pedig láthattuk milyen felszereléssel dolgozik egy igazi plein-air festő. Aki kipróbálta az arcfestést, annak Tóth Andrásné a. Tündér Sarolta ékesítette hatalmas rutinnal és kitűnő ízléssel az arcát.

Sopron Jól Fest kép 7.JPG

A gyermekek sem unatkozhattak, hiszen alkothattak nyomdatechnikával különleges lenyomatokat, melyeket száradás után ki is díszíthettek.

20240511_132352.jpg

Sopron Jól Fest kép 17.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelettel köszönjük a látogatók érdeklődését és a résztvevő alkotók önzetlen segítségét ezen a művészettel átitatott szép napon.

 

 

 

 

Cikk nyomtatása E-mail